Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Nimi:Sumuniityn Vilkku

 ikä: 5v

Sukupuoli: Ori 

Rotu: Suomenhevonen

Säkäkorkeus: 157cm

Hoitaja:?

Koulutustaso: koulu helppo B,esteet 80cm

Hoito-ohjeita:

Tarhaan 10 asteen pakkasella ulkoloimi

Esteillä martingaali ja kaikkiin jalkoihin jännesuojat

 

Vilkku on vilkas. Se innostuu esteistä, koulusta, laitumesta ja maastosta. Se tykkää vauhdista. Sitä voi olla vaikea pidättää. Vilkku on iloinen hevonen.

Hoitaessa ori on kärsimätön ja nostelee jalkojaan. Se säikkyy aika helposti. Kaviot ovat kuin liimautuneeet olkiin. Kannnattaa sitoa hoidon aikana kiinni kalteriiin, etei heppa pääse näykkimään, sillä orilla on taipumusta sellaiseen.

Ratsastaessa reipas, eli eteenpäinpyrkimistä löytyy. Esteistä innostuu ja saattaa yrittää ryöstää, mutta muuten ihan kiltti. Koulussa taipuu ihan hyvin, että kyllä pikku mies siitäkin tykkää. Maastossa säikkyy ja laukasssa tykkäisi vain mennä rymistää eteenpäin. Kannattaa olla kaveri matkassa maastossa. Ori inhoaa yksinjäämistä.

PERUSTARKASTUS:

Nuori suomenhevosori Vilkku oli hieman epävarman oloinen tutkittaessa, mutta muutoin sillä oli käytöstavat melko hyvin tallella. Pään alueella ei ollut moittimista, suu hoidettu hyvin ja limakalvot terveen punertavat. Sieraimissa, silmissä tai korvissakaan ei ollut sanomista. Lihaksikkaassa kunnossa, joskin hieman oikeanpuoleinen. Muistakaa treenata tasapuolisesti molempiin suuntiin ja kehittää systemaattisesti voimaa. Hieman heinämahaa pojalla kylläkin oli, eli pieni laihdutuskuuri ei olisi pahitteeksi. Jalat olivat runkoon nähden aavistuksen heikkorakenteiset, mutta vielä vaikuttivat olevan kuitenkin kunnossa. Ei turvotusta eikä lämpöä, kaviotkin olivat ok. Syke oli normaali, samoin hengitystiheys ja ruumiinlämpö. Suolistoäänet kuuluivat normaaleina.

TEHNYT CHERRY, HEVOSKLINIKKA CHERLIA

 

 

 

 

Hoito-ohjeita:

Ulos  yli 13 pakkasella fleeceloimi

Estetunnille  etusiin hivutussuojat

 

Nimi:Robin

 ikä: 7v 

Sukupuoli: ori 

  Rotu: Andulusianhevonen  

  Hoitaja: ?

Säkäkorkeus: 155cm

Koulutustaso: koulu vaativa A,esteet 55cm

Robin on villi hevonen. Se tykkää vauhdista. Maastossa se kiirehtii ja  se kuumuu kun haluaisi laukata. Robin inhoaa esteitä, ja voi yrittää kieltäytyä ja joutuu ajamaan sitä voimakkaasti  esteelle. Mutta Robin on kouluratsastuksessa haka.  Se tottelee pienenpieniäkin apuja mutta on niille herkkä. 

 

Hoitaessa Robin on yleensä hermostunut ja hyppii minne sattuu. Kannattaa sitoa kiinni.Kutiaa helposti, mutta kaviot nousee helposti. Satulan laitto menee ihan hyvin, jokseenkin joskus tuppaa poika vähän näykkimään.Kuolaimet ei meinaa mennä suuhun, ja remmien laitossa kiemurtelee.

 

Ratsastaessa menevä heppa,niin kuin aiemmin mainittiin. Pikkuesteet menee jotenkuten, muuta heti vähänkin isommissa muuttuu hankalaksi.

Perustarkastus:

Kauniin värinen oripoika Robin oli varsin kärsimätön viettämään aikaa hoidettavana. Hevosella oli hyvät, vahvat kaviot. Etujaloissa sillä oli useita hokinpolkemia kannoilla, joten bootsien käyttöä tarhassa ja ratsastaessa kannattaa miettiä. Ketjuside olisi hyvä tehdä suojaamaan polkemia päiväksi tai pariksi silloin kun ne ovat tuoreita. Muutoin jalat olivat kunnossa, viileät ja kuivat. Lihaksia herralta löytyi, eikä suurempia liikakiloja ollut havaittavissa. Ruumiinlämpö oli 37,9 astetta, eli reilusti normaalin rajoissa. Hengitystiheys ja syke myös ok. Suolistoäänet olivat ensikuulemalla hieman vaisut, mutta tarkemmin kuunneltuna normaalit. Kaularanka ehkä hieman jumissa, hierojasta voisi olla hyötyä. Päässä kaikki kunnossa, joskin hampaiden raspaus on edessä piakkoin.
 

Tehnyt: Cherry,Hevosklinikka Cherlia

 

Hoito-ohjeet:

Estetunnille jännesuojat etujalkoihin

Yli 15 asteen pakkasella toppaloimi tarhaan   

Tarhassa ja ratsastaessa bootsit kaikkiin jalkoihin.

 Nimi: Pepper

Sukupuoli: ruuna

 ikä: 10v  

rotu: Gotlanninrussi  

säkäkorkeus: 125cm

koulutustaso: Helppo A, esteet 70cm

hoitaja: ?

Pepper  on rauhallinen. Se katselee usein hoitaessa hoitajaa.  Se on perso kaikille hevosherkuille. Omenoille, porkkanoille,  ja kaikille muillekkin ruuille. Laitumelta sitä voi olla hankala hakea, koska jo se syö, se ei haluaisi lopettaa. Pepper on säikky, joten se saattaa säikähtää vaikka pensaassa olevaa lintua. Muuten se on kiltti maastossa, esteillä ja koulussakin. Se ei kuitenkaan oikein pidä vauhdista, joten laukan nostossa se saattaa hiukan epäröidä, mutta nostaa kuitenkin laukan.

 

Perustarkastus: Ei vielä  tehty

 

 

Hoito- ohjeita ei ole

 

 

 

                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Black Star

 lempinimi: Black  

sukupuoli: ruuna

Ikä: 5v

Rotu: Shetlanninponi

Säkäkorkeus: 102cm

Koulutustaso: koulu helppo B,esteet 50cm

 h oitaja:?  

Luonne:                                                              

  Black on villi . Se  rakastaa laukkaa ja vauhtia. Ulos  se kiirehtii aina.

Hoitaessa:  Black ei pidä harjaamisesta.  Pyörii, huiskii hännällään ja saattaa näykkkiä hieman.Taluttaessa kiirehtii.

Varustuksessa: Pullistelee satulavyön kiristyksessä, heittelee kovasti päätään suitsien laitossa. Joskus jos on kuuma päivä, poika kuitnkin vain seisoo ja antaaa tehdä kaikkea, kun itse vain torkuu alahuuli roikkuen.

Ratsastaessa  Black onkin aika kiltti. Joskus päättää kuitenkin olla vauhdikas ja ponimainen,ja se ryntäilee ja ppukittelee silkasta pirteydestä. Usseimmiten se kuitenkin tottelee ratsastajaansa,jos saa  tarpeeksi kehuja... Kolussa ihan hyvä,esteillä innnokas. Maastossa aina aika vireä.

Hoito-ohjeet:

Tarhataan riimu päässä

esteratsastuskessa martingaali

 

 

Perustarkastus:

Musta shetlanninponiruuna Black ei ihan mallikelpoisesti käyttäytynyt, mutta suuremmilta sodilta kuitenkin vältyttiin. Ponille oli vuorossa vain perustarkastus, josta poni saikin kokolailla puhtaat paperit. Jalat hyvässä kunnossa, viileät ja kuivat. Kavioissa ei valittamista, eikä kengittämisenkään aika ole vielä hetkeen. Karva hieman mattapintainen, mutta myös hyvin pitkä. Muutama ylimääräinen kilo vatsan seutuvilla, mutta heinämahaa lukuun ottamatta hyvässä lihavuuskunnossa. Arvot kohdillaan, joskin sählätessään syke aavistuksen korkea. Päässä ei sanomista, erityiskehut puhtaista hampaista.

 

 

 

 

 

 

Nimi:Sarby Cart  

 lempinimi: Sarby

 ikä: 6v

sukupuoli: ruuna

rotu: Tanskalainen puoliverinen

Säkäkorkeus: 168cm

Koulutustaso: koulu vaativa B, esteet 100cm

hoitaja: ?

Sarby on monikäyttöinen.  Sen kanssa voi mennä koulua ja esteitä helposti. Sarby kannatta sitoa hoitaetaessa kiinni, koska muuten se pyörii ja hyörii ympäri karsinaa, vaikka seisoo kiltisti kun se sidotaan kiinni.  Sarby tykkää, kun hoitaja silittää. Sarby on todella hyvä estehevonen. Sen hyppyennätys on 100cm. Sarby osaa myös yhtä hyvin kouluratsastusta. Sarby on rauhallinen poika. Sarby on Dukatin paras ystävä. Maastovarma hevonen.

 

 

Hoito-ohjeet:

Tarhaan 15 asteen pakkasella fleece- ja topppaloimi

Yli 8 asteen pakkasella ulkoloimi

Jännesuojat takajalkoihin esteillä

 

Perustarkastus:

Suurikokoinen puoliveriruuna Sarby käyttäytyi läpi koko perustarkastuksen asiallisesti. Sillä oli jaloissaan hieman nestettä, joka kuitenkin johtunee seisomisesta. Ahkeralla kylmäämisellä, pitkällä tarhaamisella ja säännöllisellä liikutuksella pitäisi turvotuksen pysyä hyvin hallinnassa. Jalat eivät kuitenkaan olleet lämpimät. Hyvässä lihaskunnossa, kiiltävä karva ja arvot kohdillaan. Päässä ei ollut sanottavaa, tosin rähmivät silmät on syytä putsata kertaalleen päivässä.

 

 

 Nimi: Dukat Share

  lempinimi: Dukat

 ikä:6v  

 sukupuoli: ruuna 

  rotu: hollantilainen puoliverinen   

Säkäkorkeus:  165cm

Koulutustaso:koulu Helppo B, esteet 105cm   

 hoitaja: ?

Dukat on tallin pelle. Joskus se tekee sellaista, jota se ei hetki sitten halunnut. Dukat haluaa aina ruokaa. Se  on seurakipeä. Dukat  hirnuu aina kavereidensa perään, mutta jos sillä on lähellä ruokaa tai se syö, se ei edes ajattele tallikavereita.  Dukat yrittää olla rauhallinen, mutta ei se onnistu siinä. Se haluaa hauskuttaa ja saattaa kiirehtiä joskus taluttaessa, tai joskus taas hidastella. Dukatilla menee pää sekaisin todella vaikeassa kouluratsastuksessa. Esteratsastuksessa se hyppää kaikkia esteitä. Dukat on Sarbyn paras ystävä.

 

 

Hoito-ohjeet:

tarhataan pehmustettu riimu päässä

Esteillä  ja maastossa martingaali

 

 

Perustarkastus:

Hollantilainen ruuna Dukat ei olisi malttanut seistä käytävällä tutkittavana, mutta pienellä lahjomisella se saatiin kuitenkin tarkastettua. Kavereitakin meinasi tulla ikävä hevosen huudellessa epätoivoisesti niiden perään. Tarkastuksessa ei löytynyt mitään suurempaa, oikein hyvässä kunnossa oleva hevonen. Kengityksen aika lienee piakkoin, mutta muutoin jalat hyvässä kunnossa. Karva kiiltävää, heinämahasta ei tietokaan ja arvot selvästi viiterajoissa. Sieraimet vuotivat aavistuksen, mutta niin kauan kuin erite on kirkasta on kyse vain harmittomasta kevätnuhasta. Korviin koskemista kannattaa harjoitella, sillä ei olisi antanut minun katsoa niihin ollenkaan.

Nimi: Vellu

ikä: 10v

 sukupuoli: ruuna

 rotu: Welshponi sektio B

Säkäkorkeus:135cm

Koulutustaso: Koulu vaativa B (0saa myös pari vaativan A:an juttuja),esteet 50cm

 hoitaja:?

Hoito-ohjeita:

Sateella sadeloimi tarhaan

15 asteen pakkasella fleeeceloimi

LUONNE:

Vellu on rauhallinen poika. Se yrittää aina parhaansa, ja tekee kaiken, mitä ratsastaja kertoo avuillaan. Se on herkkä, ja Vellu rakastaa kaikkia ihmisiä. Nuorempana Marko kisasi sillä koulussa, ja he voittivat todella  monesti. Vellu ei ole esteiden ystävä.Silloin se on hankala, eikä se hyppää kuin 50cm esteitä.

 

Perustarkastus:

Kimo welshruuna Vellu käyttäytyi varsin mallikkaasti koko perustarkastuksen ajan. Sillä oli jalat todella hienossa kunnossa ponin ikään nähden, eikä kengitystäkään tarvitse vielä miettiä. Hieman tukevassa kunnossa, mutta laihdutusta enemmän tarvitsee lihaksia. Kiiltävä karva ja myös harjakset ihailtavassa kunnossa. Päässä ei sanottavaa ja arvotkin kohdillaan.

 

  Nimi: Goofy

 ikä: 5v

 sukupuoli: ori

 rotu: Suomalainen puoliverinen

Säkäkorkeus: 168cm

Koulutustaso: koulu helppo B,esteet 130cm

 hoitaja:?

Goofy on hiukan pahantuulinen. Tarvitsee paljon aikaa, ennen kuin muuttu iloiseksi. Ori saattaa hieman näykkiä. Se tykkää kuitenkin talutuksesta ja esteistä, jolloin se on voimakas ja iloisen pirteä. Esteillä Goofy tahtoisi kiihdyttää hirveään vauhtiin, ja yrittää tehdä sitä. Jos kuitenkin ratsastaja on kokenut ja osaa laittaa hevosen energian esteisiin,Goofy on todella taitava. Koulussa Goofy on suoraan sanoen surkea. Se nakkelee niskojaan, pyrkii pois kuolaintuntumalta ja yrittää vetää pukkeja. Kuitenkin kokeneen ja luotettavan hoitajan kanssa Goofy on unelma hevonen ratsastaessa. RAKASTAA omenoita.

 

Hoito-ohjeet:

Jalkojen huolellinen kylmäys estetunnin /estetreenin/estekisojen jälkeen

Pienoinen kylmäys pitkän koulutreenin/koulukisojen jälkeen

10 asteen pakkasella fleeceloimi tarhaan

Maastossa 10 asteen pakkkasella  ratsastusloimi

16 asteen pakkasella toppaloimi tarhaan

 

Perustarkastus:

Valtavan kokoinen nuori puoliveriori Goofy käyttäytyi kuin mikäkin murrosikäinen teini kiukutellessaan vähän kaikesta. Ori on hieman lihasköyhä, mutta muistakaa rakentaa lihaskunto perusteellisesti ja rauhassa. Turhaa läskiä ei todellakaan ollut, vaan ennemminkin vapaa heinä voisi sopia tälle timmille orille. Muutoin hevonen oli hyvässä kunnossa. Suuhun kannattaa katsoa uudelleen piakkoin, mutta pään alue muuten hyvässä kunnossa. Sisäelinäänet ja -arvot kohdillaan, eikä jaloissakaan ollut sanomista pientä turvotusta lukuun ottamatta. Muistakaa kylmäillä jalkoja ahkerasti!
 

tehnyt: Cherry,Hevosklinikka Cherlia

 

 

 

 Nimi: Cesar

  ikä: 3v( Pian 4v)

 sukupuoli: Ori

 rotu:Welshponi B sektio

Säkäkorkeus:128cm

hoitaja:?

Kouluttaja: Ninni

Cesar on aika kammottava. Se on söpö, mutta oikeasti se on aika tuhma. Näykkii kovasti.

Hoitaesa hyppii ja poukkoilee, pakoilee harjausta. Kavioiden puhdistusta inhoaa, ja ei nosta kavioita, tai ei ainakaan aio. Näykkii, jos ei ole tyytyväinen.  Satula menee kyllä selkään, mutta satulavyön kanssa tulee AINA ongelmia! Suitsiessa heiluttelee päätään, ja suu pysyy kiinni.

Ratsastaessa vaikea. Välillä se on hidas ja laiska, välillä reipas ja eteenpäinpyrkivä. Esteillä kiihtyy, koulusssa on hankala. Mastossa poni on kuitenkin rauhallinen ja mukava. Ponilla on aika epätasaiset askeleet, joihin mukautuminen vaatii totuttelua. 

 

Perustarkastus:

Pikkuinen welshori Cesar ei suloisesta ulkonäöstään huolimatta todellakaan ollut luonteeltaan mukava. Sen kanssa sai olla koko ajan varuillaan ja väistellä vuoroin hampaita ja kavioita. Omia mielipiteitä ponilla siis ainakin riitti. Ponimaiseen tapaan hieman pyöräessä kunnossa, mutta muutoin ei sanottavaa yleisvaikutuksesta. Hieman sierainvuotoa, jos se lisääntyy tai muuttuu paksummaksi kannattaa antaa hieman kevyempää hetkeksi. Jalat ok, joskin sapelijalkaisuus rasittaa koukistajajänteitä sekä hankosidettä, mikä saattaa myöhemmin aiheuttaa ongelmia etujaloissa. Kaviot heikohkot, ruokintaan kannattaa lisätä biotiini ja kavioita öljytä ahkerasti. Karva hieman kiilloton, joten madotuskin voisi olla paikallaan.

 

Hoito-ohjeet:

Kavioiden öljymiänien  kaksi kertaa viikossa

yli 10 asteen pakkasella ulkoloimi

Kesällä verkkoloimi
 

Tehnyt: Cherry,Hevosklinikkka Cherlia

 

 

Nimi: Spirit

 ikä: 3v

   sukupuoli: Ori

Rotu:Welshponi sektio A

Säkäkorkeus:119cm

koulutustaso: koulutetaan

hoitaja:?

 kouluttaja:?

Spirit on villi poikaratsu. Spirit osaa kulkea riimussa ja nostaa kaviot,ei muuta. Se on nopea, ja viihtyy laitumella yksinkin.Spirit ei tervehdi kun laitumelta joku sitä ekaa kertaa hakee. Silloin se voi vaikka ravata kauemmas. Parin kerran jälkeen se voi ottaa makupaloja, mutta pian sen jälkeen se luottaa hoitajaansa ja tulee tervehtimään. Spiritistä saa uskollisen hevosystävän. Spirit pysyy paikallaan hoitaessa sillloin, kun luottaa hoitajaansa. Ennen sitä, että Spirit luottaa hoitajaansa, se pyörii ja hyörii, mutta se vain pelkää hoitajaansa. Kun Spirit luottaa ihmiseen,se ei pelkää.

Perustarkastus:

Pikkuinen welshponi ei ollut käyttäytymisensä suhteen mikään mallioppilas pyöriessään ja hyöriessään koko tutkimuksen ajan. Kasvava nuori on varsin ikäluokkansa tasolla kehityksessään, eli siltä kannalta kaikki hyvin valtakunnassa. Jalat hyväasentoiset ja terveet, kaviotkin vahvan tuntuiset mutta kaipailevat jo vuolemista. Suu ok, samoin sieraimet ja silmät. Korvat ovat muuhun hevoseen verrattuna vielä luonnottoman isot, mutta sehän on vain esteettinen seikka ja varmaan vielä korjaantuukin kasvun myötä. Ruumiinlämpö hieman korkea, mutta saattaa olla nuoren hevosen aivan normaalikin lämpö. Muutoin arvot kohdillaan ja suolistoäänet selkeät. Karva melko kiilloton, suosittelisin madottamaan nuoren orin hetimmiten.

 

 

Hoito-ohjeet:

 

Tarhaan riimu päässä

 

  Nimi: Silver

Lempinimi:?

rotu: Vuonohevonen

sukupuoli: Ruuna

ikä: 12v

Säkäkorkeus:1142cm

Hoitaja:Saaga

Silver on aika laiska. Rakastaa omenoita ja harjausta. Tykkää piehtaroida, ja hidastelee taluttaessa. Kun kuitenkin mennään laitumelle/ tarhaan, ryntäilee poni sinnetänne, silllä se pitää tarhaista.

Hoitaessa poni nostaa kaviot kiltisti. Harjaus sujuu hyvin, jokseenkin jalkoja harjatessa nostelee hermostuneena. Satula menee kyllä selkään, mutta Silver on oikea pulliatelijamestari.  Suitset eivät MILLLÄÄN mene päälle, pakoilee ( Eli poukkuilee ja hirnuu epätoivoisesti). Kuolaimet menevät kyllä helposti suuhun.

Ratsastaessa haluton. Ei tykkää vauhdista, inhoaa laukkaa ja reipasta ravia.  Ravissa lönkyttely onnistuu pojalta, mutta kun vauhtia pyytää lisää, alkaa ruuna jaaritella. Hidas poika. Esteillä kieltäytyy usein, ja välillä puomitkin tipahtavat. Pienet Ristikot ruuna kylllä ylittää kivasti,muttta muut esteet ovat KAMALIA! Koulu tuppaa  menemään päin mäntyä, sillä tällä Silverillä ei ole aikomustakaan tehdä väistöjä, laukanvaihtoja, taivutuksia ja piruetteja. Ei myöskään tykkää aivan kauheasti volteista, koko rata leikkaa, ympyröistä yms.sellaisista.

 

Hoito-ohjeet:

tarhataan riimu päässä

15 asteen pakkasella fleeceloimi

 

Perustarkastus:

Iäkäs vuonohevosruuna Silver käyttäytyi rauhallisesti koko tutkimuksen ajan. Sillä ei ilmennyt mitään suurempia vaivoja, joskin jalat olivat kauttaaltaan hieman turvoksissa. Uskoisin sen liittyvän suoraan hevosen ikään, ahkeralla kylmäämisellä pitäisi jalkojen pysyä kunnossa. Toki asiaa voi enemmänkin tutkia, mutta oireiden ollessa kaikissa jaloissa samanlaiset, en näkisi siihen syytä. Hieman lihava, mutta lihaksiakin kuitenkin löytyi. Päässä kaikki kunnossa, samoin arvot kohdillaan.
 

Nimi: Flying Disc

Kutsumanimi: Ufo

Rotu: Islanninhevonen

Käyttö: Ratsu, vaellus

Säkä: 133 cm

Syntynyt: 12.5.2009, 7 vuotta

Skp: Ruuna

Entiset  omistajat: Sonja, Hepola, Eliza , Talli4kaviota

Ko HeB/Re 60 cm

Hoitaessa Ufo tykkää harjaamisesta, mutta ei pidä kavioiden putsaamisesta. Ei ota kuolaimia vapaaehtoisesti, satulointi on helppoa. Lastaaminen sujuu hyvin herkkujen kanssa.

Ratsastaessa hyppää pieniä esteitä ihan hyvin, mutta vaatii hieman kannustusta. Kouluratsastus on alkanut sujua ihan hyvin, kunhan ruuna pysyy rentona ja hallinnassa. Ufo soveltuu kaikista parhaiten maastoratsuksi ja onkin siinä täydellinen. Ufon kanssa voi kokea mahtavia tölttipätkiä sekä uintireissuja. Ufolla on nopeat askellajit ja ruuna jaksaa olla reipas. Ufoa näkee harvoin löntystämässä.

Muuta: -

Hoitaja: 

Kuva: úlfhams_víkingur 

 

Perustarkastus:

Kirjava islanninhevosruuna Ufo käyttäytyi oikein miellyttävästi koko käsittelyn ajan. Se oli yleisilmeeltään hieman apaattinen, joten varmuuden vuoksi siitä olisi järkevää ottaa verikokeet. Muutoin hevonen oli hyvässä kunnossa. Lyhyet jalat olivat viileät ja kuivat, eikä kavioissakaan ollut valittamista. Karva oli hieman mattapintaista, joka yhdessä apaattisuuden kanssa voi toki viitata myös sisäloisiin. Päässä ei ollut sanomista, joten madottaminen jäi ainoaksi toimenpiteeksi. Se olikin yllättävän vaikeaa hevosen tehdessä kaikkensa, ettei sen olisi tarvinnut ainetta syödä. Tarhan siivous parin päivän päästä, ja mikäli hevonen ei tosiaan piristy niin jatkotutkimusta kannattaa miettiä.
 

Nimi:Speedy Tonic " Speedy"

Sukupuoli: ori

rotu: Shetlanninponi

ikä: 6v

Hoitaja:

Luonne: Speedy Tonic, elikkäs suomeksi "vauhdikas ilopilleri", on vauhdikas nuori shettisori. Se  rakastaa ruohoa,jekkuilua ja vauhtia! Taluttaessa tempoilee ja riuhtoo narua.

Hoitaessa Speedy heilutelee päätään, kiskoo narusta ja steppailee.Joskus,jos sillä on  laiska päivä se on kiltti hoitaa,kun se vain torkkuu ja hörähtelee unissaan. Varustaessa pullistelee, ja kuolaimet on inhottavia!

 

Ratsuna Speedy  on innokas ja kaahaileva. Maastossa se tahtoo juosta kovaa ja saattaa pukitella tai vikuroida. Maastoon aina vähän koenut ratsastaja,joka osaa pdätellä sitä. Esteillä innokas, hyppää hyvin. Helppo ratsataa esteillä,jos vain tuo sen hyvin esteelle ja saa hillittyä sen vauhdin. Koulussa vikuroi joskus, mutta on ihan hyvä. Speedy siis pukittelee missä vain,mutta ihan kiva ratsu. 

 

Perustarkastus:

Musta shetlanninponiori Speedy käyttäytyi tällä kertaa melko järkevästi käsiteltäessä. Ensimmäisenä silmään pisti ponin valtava heinämaha, josta säännöllisellä liikuttamisella ja rajoitetulla ruokinnalla pitäisi ajan kanssa päästä eroon. Lihaksiakin herralla onneksi hieman oli, että ihan toivoton ei tilanne kuitenkaan ole. Vahvat kaviot ja erittäin hyväkuntoiset jalat. Pitkien vuohiskarvojen alta jalat eivät tuntuneet lämpimiltä, mutta aivan vannomaan en menisi. Karva hieman mattapintaista, mutta pistäisin pitkän talviturkin piikkiin. Silmät kirkkaat, sieraimista ei vuotoa ja suussa kaikki hyvin. Suolistoäänet oikein voimakkaat, eikä arvoissakaan ollut valittamista.
tehnyt: Cherry,Hevosklinikka Cherlia

 

 

Hoito-ohjeita ei ole

 

 

TIEDOT TULOSSA!

 

 


 

                                         

 

Kuvat:Ransu.kuvat.fi  ja lasikuu.net/ vapaasti , AK 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulkoasu © AK 

©2019 Sumuniityn virtuaalitalli - suntuubi.com