Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Täältä löytyy aasit,kanit,koirat,kissat,lampaat ja vuohet!

                                                                Koirat:

Nimi: Beetohven

Lempinimi:?

 Rotu: Dalmatialainen

Säkäkorkeus: 58cm

sukupuoli: Uros

Ikä: 3v  

hoitaja:?

Temput:

Istu

Maahan

Paikka

Anna tassu

Beetohven on nuori koira. Aina valmis  lähtemään lenkille tai ainakin ulos! Reipa ja vilkas. Tulee hyvin juttuun Vilkun ja Tuulen kanssa:DEi kuitenkaan pure koskaan tai sen sellaista. Valjaiden ja fleksin kanssa on aina vähän  onelmia, muttta muuten kiltti. Rakastaa ruokaa ja hellittelyä!Inhoaa vettä. Oppii uusia tempppuja nopeasti,ja niitä saaa sille opettaa:)

 

 

Nimi:Emma

 Rotu: Shetlanninlammaskoira

Säkäkorkeus:37cm

 sukupuoli: naaras

Ikä:5v

  hoitaja:Elli

Temput:

Istu

Paikka

Anna tassu

Maahan

kieri

Tänne

Irti

Nouda

 

Emma On vähän rauhallisempi kuin Beetohven. Se on kiltti. Nauttii täysin siemauksin rapsutuksista ja herkuista! Valjaiden ja fleksien kanssa rauhallinen, helppo " pukea". Lenkillä rauhallinen, mutta KAIKKIA hajuja on pakko päästä nuuhkimaan! Rakastaa pitkiä kävelylenkkejä. Ei tykkää agilitysta, vastustele kaikin tavoin. Temput sujuu helposti,innokas ja nopea oppimaan! Emma osaakin jo aika monta temppua.

 

Nimi:Maisa

 Rotu: Suomenpystykorva

Säkäkorkeus:42cm

 Sukupuoli: Naaras 

ikä: 2 ja puoli

hoitaja:?

Temput:

Istu

Maahan

Paikka

Tänne

Maisa on villi, mutta innokas! Éi hirveästi tykkää rapsutuksista, joten luikertelee usein pian alta pois. tykkää juoksennella sinne tänne. Varustuksessa tanssahtelee ja näyttää siltä kuin kysyisi " mennään jo!". Kun viimein pääsee ulos, joutuu hoitaja roikkumaan mukana KAKSIN KÄSIN! Juoksee edellä hurjaa vauhtia, ei ole aikomustakaan hidastaa. Kotiin kääntyminen on inhottavaa!  Vastustelee. Hidastelee harmistuneena loppumatkan, jos vain lökytellään kotiin päin. Jos kuitenkin yllyttää koiraa juoksemaan, Maisa on hurjan iloinen! Esteiden yli liitää innoissaan, ja agility on superhauskaa! Väsyneenä on rauhallinen ja levollinen. Temput ovat inhottavia.

 

 

Nimi: Herodes

Lempinimi: Hero

 rotu: Siperianhusky

Säkäkorkeus:55cm

ikä:7v

  Hoitaja:Emilia

Temput:

Kieri

Irti

Tänne

Anna tassu

Nouda

Paikka

Maahan

Ole hyvä

Odota

Herodes on jo vähän vanhempi koirulainen.  Lähtee kylllä mielellään lenkille, mutta ei pidä TOSI pitkistä lenkeistä. Vauhdikkaat, pienet pyrähdykset metsän rauhassa ovat Heron mieleen!Valjastaessa on rauhallinen ja seisoo kiltisti. Taluttaessa ei ryntäile. Agility ei ole oikein Heron lempilaji, mutta suorittaa ( suurimman osan) Tehtävistä. Temput ovat koialla hyvässä hallinnassa!

 

Nimi: Rudolf

  lempinimi: Rulle, Ralle, Rudolf

 sukupuoli:uros  

ikä: 10v

 hoitaja:Fanny

Temput:

Istu

Vierelle

Seuraa

Nouda

Maahan

Paikka

Vapaa

LUONNE:

Rudolf on vähän vanhempi tapaus. Se kuitenkin rakastaa riehumista,  leikkii ja temmeltää mielellään muitten nuorempien koirien kanssa. Kävelylenkit, herkut ja rapsutukset  ovat parasta, mitä koira tietää. Agilityssä toivoton. ei tykkää yhtään. Rudolfista myös torkkuminen on hauskaa, ja temput ovat aivan ihanaa ajanvietettä! Rudolf on tavallaan koirien johtaja. Jos Rudolf lähtee juoksemaan muiden koirien lähellä, muutkin pinkaisevat perään. Rulle on tallin vanhin koira. Agilityä välttelee. Temput sujuvat,tosin joskus koiraherralta menee hermot ja tempuista ei tule yhtikäs mitään.

 

 

 

Nimi:Bianca

 sukupuoli: narttu  

rotu: Bordercollie

Säkäkorkeus:51cm

hoitaja: Saaga

ikä: 2v

Temput:

Paikka

Maahan

Istu

Luonne: Bianca on talllin nuorin koira. Se seuraa uskollisesti muita koiria. Bianca ei ole villi ja ryntäile,vaaan se on rauhallinen. Se ei silti tahdo ymmärtää, mitä itua on istua, maata, nostaa tassuja tai sellaista käskystä. Sillä on hauska ominanisuus: Kun se on tehnyt jotain tyhmää, jokin saa yleensä sen viattomassa katseessa sulamaan ja hymyilemään. Bianca tykkää lenkeistä ja on kiltisti. Agilityssä vähän turhankin innokas.

 

 

                                          KISSAT:

Nimi: Amanda  sukupuoli: narttu ikä: 18v  hoitaja:?

Amanda ei ole enää kovin nuori kissa. Yleensä se haistelee ilmaa syksyn aikaan harminstuneen näköisenä.Amanda inhoaa talvea. " Miksi pitää olla kylmää? Kesällä on paljon hauskempaa, kun on lämmintä ja voi vain loikoilla aidanpieleessä kaikessa rauhassa" tuntuu kissa sanovan. RAKASTAA kesää! Talvella pyrkii sisälle kovasti, ja sipsuttelee mielellään tallissa. Satulahuoneissa on omat hiekkalaatikot,joita Amanda aktiivisesti käyttäää... Kesällä oleskelee enimmäkseen auringonpaisteessa laitumien vieressä.

 

 

Nimi:Jenna  sukupuoli: narttu   ikä: 14v hoitaja:?

Jenna on vähän ärhäkämpi tapaus kuin Amanda. Se pakoilee valjaita ja narua( Sillä pitää olla valjaat päällä melkein aina lenkeillä,  muuten vaikeampi hallita). Rapsuttelu on ihan OKEI:). Kun Jennnalla on liikaa energiaa, se saattaa yrittää riistäytyä otteesta. Talvesta ei niin paljon tykkää, mutta menettelee... kesäisin kulkee joskus ystävänsä Amandan kanssa päät yhdessä. Jennan hyviä ystäviä ovat tallin aasit.

 

Nimi: Moon Romeo  lempinimi: Romeo, Moon sukupuoli: uros ikä: 13v hoitaja;?

Moon on ihan kiltti, mutta kyllä Moonista pari  vikaakin löytyy.

Moon hiipii yleensä hiirenhiljaa paikasta toiseen. Kissaa joutuukin välillä metsäsätämään hyvinkin kauan,ennenkuin sen sen löytää satulahuoneesta,tarhan nurkalta, hevosen karsinasta tai jostai vastaavasta paikasta:)Kesäisin Moon tykkää jahdata perhosia, vaaniskella maastoilijoita ja leikkiä muiden kissojen kanssa. Moon pitää myös Biancasta, eläimet kirmailevat useasti yhdessä ympäri tallipihaa. Talvisin Moon välttelee lunta, koska ei pidä siitä. Sen sijaan siitä on hauska tuuppia tyttöjen rakentamia lumivestosia kumoon...

 

 

Nimi: Juuso sukupuoli:uros  ikä: 11v  hoitaja:Emilia

Juuso on raikas ja nuori kissa.

Juuso rakastaa vauhtia! Jos Juuson vie lenkille, tässä pojassa riittää ruutia! Raahaa lenkittäjää perässään, jos ei ole tarpeeeksi topakka. Jos kissa tuntee taluttajan ja luottaa häneen, kissan pitäisi hiljentää vauhtia, kun taluttaja sanoo " SEIS!" tai " hiljennä!".Juuso pitää lapsista. Kissa on suloinen näky kesällä, kun pitkän ruohikon seasta näkyy vain oranssin hännän vilahduksia ja välillä pienenpieni nenänpää. Pitää olla maanittelukykyä, että saa kissan lopettamaan leikkinsä. Talvisin yhtä villi kuin kesälläkin. Moon tykkää kepposten tekemisestä. Se  saattaa raapaista joskus satulaan pienen naarmun, jahtailla vähän muita eläimiä, kaataa JUURI äsken mittaamasi rehuannoksen lattialle ja katsoa sinua vaatimattomasti tapauksen jälkeen silmillään.

 

                                         

                       KANIT:

 

Nimi: Jake  sukupuoli: uros( leikattu) ikä:7v  hoitaja:?

Jake on villi.

Valjaiden laitossa on sitä mieltä että " valjaat ovat turhia". Vaikea niiden laitossa. Lenkeillä ryntäilee ja vetää niin,että hoitaja on usein aivan hikinen tullessaan kotiin asti. Söpö näky ruskeine silmineen. Sen karva on pehmeää. Jake kerjää usein jotain maukasta herkkua,kuten pellettejä,porkkanoita tai sellaista. Ryntää aina tervehtimäään kaikkia.:)Helllittely oon ihan kivaa, ja leikkiminen ja touhottaminen on BEST!

 

Nimi: Minttu  Sukupuoli: naaras  ikä: 9v hoitaja:?

Minttu on ihan  kiltti kani. Rauhallinen.

Minttu on valjastaesa kiltti. Agilityssä arka, epävarma. Jos kuitenkin kani tuntee kuka hypyttää, osaa kyllä näyttää kyntensä. Minttu Ruukaa joskus tehdä konnankoukkuja, napata vaikka hoitajan pipon, karata kopista kun aukaiset häkin oven tai pomppia kuin seinähullu jaloissa niin,että liikkuminen on mahdotonta.Lenkillä kiltti ja tottelevainen.Suloinen.Minttu on nirso, että se ei oikein pidä näkkäristä tai kovin monesta kaninherkusta. Se kuitenkin tykkää aivan hirveästi porkkanoista ja pelleteistä.

Nimi: Sandra Sweet Hearts Lempinimi: Sandra,Sweet  sukupuoli: naaras

Sandra on vähän diiva, mutta muuten ihan mukava.

Valjaiden laitossa keimailee ylimielisesti ja välttää valjaiden laittoa. Lenkillä arvaaamaton. Kokemattoman kanssa ryntäilee,hidastelee,ryntäilee,hidastelee,ryntäilee,hidastelee jne. Kokeneeen kanssa myöntyy yleensä. Seurakipeä. Aina, kun hoitaja on rapsuttanut juuri parhaasta kohdasta ja lähtee, Sandra osoittaa että olisi voinut jäädä. Ei tykkää yksinolosta. Esteitä hyppäää ihan hyvin. Harjaus on ihanaa!

 

 

 

                             AASIT:

 

Nimi: Hektor

 Lempinimi: Heikki , pelkkä Hektor

 sukupuoli: ori

Rotu: Poitou -aasi

Säkäkorkeus:152cm

Koulutustaso: helppo B,esteet 60cm

hoitaja:?

ikä: 20v

Hektor on vähän hassu. Hektorilla voi ratsastaa, mutta se on melkein aina hitaalla tuulella, joten saattaa olla hankala. Esteistä kuitenkin innosttu ja on reipas. Hoitotoimenpiteet ovat  KIVOJA! Hektor on rauhallinen muuten. Tykkää rapsutuksista, ja tykkää keskipisteenä olemisesta. Kaipaa huomiota joten on joskus seurakipeä.

 

Nimi:Markus

 sukupuoli: ori

Rotu:aasi

 ikä: 23v

 hoitaja:?

Koultustaso:helppo C, esteet 50cm

Markus on vähän vanhempi aasinpoika. Se on yleensä rauhalllinen taluttaessa ja ratsastaessa. Ratsastajan tulisi olla aika pienikokoinen, niin kuin Markus itsekin. Aasista rapsuttelu on kivaa kuin myös agility. Markus on ketterä, joten se on tosi hyvä siinä. Se on myös nopea. Esteratsastuksesta innostuu aina.

 

 

 

                                 LAMPAAT:

 

Nimi: Manta Adalmina

 lempinimi: Manta, Ada

 sukupuoli: uuhi 

Rotu:Suomenlammas

hoitaja:?

ikä: 8v ja puoli 

Manta on ihana kaveri ja loistava ensimmäinen hoitsu.

Manta tykkää rapsuttelusta  ja uuhi kiintyykin parin hoitokerran jälkeen kovasti uuteen ystäväänsä. Se pitää muiden lampaiden kanssa olemisesta, mutta vetäytyy välillä syrjään ja haluaa olla rauhassa. Ihmiset ovat Mantasta mukavia, ainakin jos tuovat herkkuja mukanaan! Uuhi on lempeä ja äidillinen, ja onkin yhden tallin lampaan/karitan äiti. Manta on suloinen, ja ottaa kaikkki uudet ihmiset  tai muut eläimet - avosylin vastaan.

Nimi: Chocolate heart  

Lempinimi: Suklis, Henna

 sukupuoli: uuhi

Rotu:Suomenlammas

 hoitaja:? ikä: 8v

Chocolate heart, eli suklaasydän, on vähän kujeileva, muta silti ihku.

Suklis rakastaa keppostelua. Se saattaa siepata hanskasi ja viilettää ympäri laiduntansa ta karata pienellä kävelylenkille. Helliminen on ihan kivaa, mutta herkut voitttavat hellittelyhetken! Suklis on vauhdikas, ja kirmailee melkein  aina ympäri laidunta. Se ei pysähdy koskaan ennenkuin on ihan pakko...uuhi saattaa olla nokkela ja päättää karata aina välillä.  Suklis on periaatteeessa kiva poni, jokseenkin sellaisen joka ei ymmärrä huumoria, ei kannata hoitaa Suklista. Sen takia saattaa joutua repimään hiuksia  päästä, jos Suklis todellakin ottaa päähän jekkuilullaan tai karkureissuillaan.

Nimi: Neea

 sukupuoli: uuhi

Rotu: Suomenlammas

 hoitaja:?

 ikä:10v

Neea on vähän äkäinen lammas.

Neea epäröi yleensä,kun pitää tutustua  uusiin ihmisiin. Se ei kuitenkaan pure, empii vain. Joskus, parin tervehtimisen jälkeen Neea päättää luottaa hoitajaan ja ryntää iloisesti vastaan. Rapsutttelu on vähän tylsää, ja Neea saattaa pian luikkia omaan rauhaansa. Uuhi ei meinaa antaa kiinni,mutta loppujen lopuksi se yleensä antautuu, jos tarjolla on nameja. Lenkillä sekavainen. Joskus reippaaalla tuulella, joskus  hiiiiiitaaaallaaaa...

Nimi: Viljo

 ikä: 3v

Rotu: Suomenlammas

 hoitaja:?  

sukupuoli: Pässi ( Vielä karitsa)

Viljo on elämäniloinen lampaan alku.

Viljo on riehakas karitsanpoika. Se ryntäilee sinne tänne, määkii hullun lailla ja seurailee vanhempia lampaita. Saattaa vähän keimastella niin lampaille kuin hoitajalllekkin. Viljo on villi, ja temmeltääkin yleensä koko  päivän ja on illalla rättiväsynynyt. Nauttii rapsuttelusta ja kesä on parasta!

 

TIEDOT TULOSSA!

 

 

Kuvat: AK ja ransu.kuvat.fi

 

Ulkoasu © AK 

©2019 Sumuniityn virtuaalitalli - suntuubi.com