Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tallialue

Päätalli

Päätalli on keskellä pihaa. Siellä on tuntihepat ja talllin omat hevoset. Meillä on käytössä montakymmentä karsinaa. Jokaiselle hevoselle tai ponille on oma:) Tallin oikealla olebissa majailee hevoset, ja vasemmalla ponit. Meillä on niin, että ensimmäisenä tallin oven avatessa on tammat, sitten ruunat, ja lopuksi orit.  Talleissa on naisille ja miehille omat vessat, ja  tallin " keskivälissä" on ovi joka johtaa satulahuoneeseen. Satulahuoneessa on satulat ja suitset, ja hoitajien kaapit. Siellä on myös lainahylly,josta voi laintata kypäriä ja turvaliivejä.Tallissa on myös tallihuone, jossa voi oleskella ja rupatella, syödä ja sellaista. Tallin perällä on myös rehuvarasto.

Talli

Rehuämpäreitä

 

Suitsia satulahuoneessa

 

Mitä yksi karsina sisältää?

Jokaisessa karsinassa on kuivikkeena kutterinpurua, ja karsinat kuurataan kerran ai pari kertaa vuodessa aina kesällä. Karsinoissa on likuovet, ja hevoset ruokitaan näin: Karsinassa oleva ruokakuppi  vetäistään ulkopuolella olevasta kahvasta karsinan ulkopuolelle, siihen laitetaan euoka ja sitte se vain pukataan takaisin hevosen syötäväksi.Tämä oli vähän sekava ohje mutta kelvatkoon XD Karsinat ovat rukseita ja jokaisen ovessa on hevosen tiedot, koukku suitsille tai riimulle ja teline,johon voi laittaa  loimia tai satulan.Kalterit ovat hyviä. Seinät kestävät loistavasti, ja karsinat siivotaan päivittäin. Hoitaja saa keksiä itse hoitsulleen ruokinnan:)

 

 

YKSITYISTALLI

Ykssärihepat asuvat yksityistallissa. Sielllä on samat mukavuudet kuin päätallissa,mutta se on uudempi.Kuivikkeina käytämme kutteripurua. Päätallin hoitajat saavat olla yksityistallissa, mutta näitä asioita ei saa tehdä:

hevosia- ja yksityisponeja ei saa häiritä esim.ruoka-aikoina

Niille ei sa antaa ylimääräisiä herkkuja,jos omistaja ei ole antanut  lupaa

 

 

 

Yksityisten hoitajat tottakai noudattavat ensimmmäistä sääntöä,mutta toista sääntöä ei ole pakko noudattaamjos omistaja on luvannut sinulle että saat antaa sille namuja.Yksityisten omistajat saavat tietysti tehdä hevosilleen mitä ikinä haluavat. Yksityishepat käyttävät samoja tarhoja ja laitumia kuin päätallin ponit ja hevoset.

 

 

 

      LAITUMET JA TARHAT

Laitumemme ovat suuria, ja laitumella on suoja,jossa on aina  puhdasta vettä.Siellä on myös pikkuinen kuusimetsä,tai paremmin sanottuna pieni kohta,jossa on suuria puita.Sama pätee tammalaitumeenkin, sillä meillä on ori ja tammalaitumet mutta ei kesälaidunta. Orilaitumen vieressä kulkee hiekkatie tallille. Toisella puolen hiekkatietä on tammalaidun. Se on aika samanlainen kuin orilaidun, mutta erilainen. Tarhatkin löytyy. Meillä on yhdeksän tarhaa,jossa on ratsastuskoulun  hevosia. Yhdesä tarhassa majailevat ykistyiset ja yksi on tarkoitettu tammoille ja varsoille. Tiineet tammat siirretään  entisestä tarhastaan tammatarhaan, jossa ne saavat lepäillä rauhassa ja tässä alla tarha järjestys:

Tarha 1:

Vilkku

Robin

Pepper

 

 

Tarha 2:

Black

Cesar

Speedy

 

 

tarha 3:

Ufo

Silver

Spirit

 

Tarha 4:

Dukat

Sarby

Vellu

Goofy

 

tarha 5:

Nunnu

Lady

Gilda

Leila

 

 

tarha 6:

Lilja 

Tuulenpuuska

Lea

Cara

 

tarha 7:

Salli

Lenita

Nina

 

 

tarha 8:

Erika

Alissa

Mari

 

 

Tarha 9:

Milla

Kastanja

Hofur

 

 

 

Tarha 10( yksiyishevoset) :

 

Windy

Wilma

Vili

Star

 

 

 

tammatarha(tarkoitettu kantaville tammoille ja niiden varsoille):

Ei vielä asukkeja.

 

 

 

                  Tammalaidun

Orilaidun

 

 

Ratsastustilat

 

Maneesimme on iso ja valoisa,ja sivuilla on katsomo. Maneesissa pidämme  ratsastuskilpailuja ja talvisin tunteja. Jos kuitenkin vaikka rankkasade,ratsastustunnit on hyvä  pitää maneesissa. 

maneesi

KENTTÄ:

Meillä on myös kentttä, jossa ratsastustunnit/valmennukset pidetään kesäisin ja syksyisin. Kenttääkin saa vapaasti käyttää  silloin,kun siellä ei ole tuntia/valmennusta meneillään.

 

 

 

 

 

Tallipiha

Tallipihalle vie hiekkatie. Tammatallin vieressä on pyöräteline,ja ori ja ruunatallin takana on estekalusto ja tallien takana on päärakennus. Sen lähellä on laidun jossa on lampaita, ja päärakennuksen vieressä on tallikoirien kopit. Ori ja ruuna tallin vasemmalla puolella on toimisto.

 

 

 

Ratsastuspolut

Tallilta menee neljä tietä maastoihin. Yhdessä on tienviitta, josssa lukee " Meri". Siellä voi uittaa heppaansa. Kaksi muuta ovat tavallisia maastopolkuja. Siellä,metsän siimeksessä saa olla rauhassa tallin hälinästä:) Tallin lähistöltä löytyy myös avaria ja laajoja peltoja. Neljännenennen tien vieressä on tienviitta jossa lukee " Maastorata". Siellä on siis maastoeste rata.

Ratsstuspolku

 

 

Yksi pelto

 

Yksi maastoeste

 

 

AASIITARHA

Sumuniityssä on myös aaseja,ja pitää niidenkin jossain asua:) Meillä on maneesin vieresssä pieni talli, jossa on muutama karsina. Aasit asuvat pienessä tarhassa;) Niillä on kuitenkin oma talli turvallisuussyistä.

Aasitarha

 

 

MUUTA

Koirillekkin on oma aitaus.Se sijaitsee päärakennuksen vieressä. Kanit ovat päärakennuksen edustalla.

 

 

 

 

Kuvat: Ransu.kuvat.fi, AK ja lasikuu.net/ vapaasti

Ulkoasu © AK 

©2019 Sumuniityn virtuaalitalli - suntuubi.com