Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nimi:Lilja

ikä: 11v

Sukupuoli:Tamma

Rotu:  Newforestinponi

Säkäkorkeus:134cm

Koulutustaso: koulu helppo B,esteet  75cm

Hoitaja:?

Lilja on todella kiltti ja rakastaa kaikenlaisia herkkuja.Se tykkää vauhdista,joten jos laukataan niin se nostaa sen heti,mutta ei tahtoisi lopettaa. Lilja pitää harjauksesta ja se saattaa satuloinnissa pullistaa mahaansa,mutta muuten se on satuloidessa kiltti. Se tykkää kun sitä rapsutellaan ja hellitään.Lilja  on kiltti kouluratsastuksessa ja maastossa.Esteillä se on hiukan epävarma,mutta hyppää silti hienosti.Lilja sopii hyvin aloittelijoille.      

 

Hoito-ohjeet:

5 asteen pakkasella ulkoloimi

Hivutussuojat takajalkoihin estetunnilla      

Esteillä martingaali        

Nimi: Nunnu

ikä:16v

 sukupuoli:tamma

  rotu: Englantilainen täysiverinen 

Säkäkorkeus:  175cm

koulutustaso: koulu Grand Prix,esteet 150cm   

Hoitaja: ?

Nunnu on suuri,iso hevonen.Se on suuri,mutta kiltti. Nunnu ei kuitenkaan tykkää kokeneista,mutta joitakin se tottelee . Silloin se on kiltti. Moni pelkää Nunnua kun sitä katsoo ensimmäisen kerran. Joitakin ihmisiä  Nunnu voi yrittää pikkuisen näykkäistä hoitaessa. Mutta ratsastaessa seon kärsivällinen ja ei tee kenellekkään pahaa. Nunnu  tuuppii  joitakin ihmisiä hellästi. Nunnu rakastaa maastoesteratsastusta ja maastoilua. Nunnu on  todella osaava. Se on loistava  kouluratsastuksessa ja esteillä. Sillä on kilpailtu kenttäratsastuksessa todella haastavalla tasolla,ja  se on tottunut maastossa juuri sen vuoksi.Nunnu sopii kaikille.

 

Hoito-ohjeet:

Koulutunnille pintelit

Ratsastusloimi 8 asteen pakkasella maastoon tai kentälle

105 - 150 cm esteiden treeenin tai hyppelyn jälkeen jalkojen kylmäys

Fleeceloimi 9 asteen pakkasella

Fleeceloimi ja toppaloimi 16 asteen pakkasella

Verkkoloimi kesällä

 

 

Nimi: Silitra

 lempinimi: Salli

ikä: 14v

 sukupuoli: tamma

rotu:Shetlanninponi  

Säkäkorkeus: 99cm

Koulutustaso: Helppo B, esteet 38cm

Hoitaja: ?

Salli on tosi kiltti. Se tykkää vauhdista. Maastossa se on säikky, ja esteillä joutuu ajamaan eteen. Vaikka Salli on pääosin kiltti,se saattaa näykkäistä jos antaa sille herkkuja kädestä. Salli on kutku kun harjaa mahan alta. Silloin se saattaa pyöriä ympäri karsinaa,joten se kannattaa sitoa karsinaan kiinni. Salli on kiltti ja varma maastossa ja tykkää maastoradasta vaikka ei se ei tykkää tavallisista esteistä. Helteellä Salli on hirveän laiska.Koulussa ihan OK.

 

Ei hoito-ohjeita

 

Nimi: Lady Limen

 lempinimi:Lady

 ikä: 12v

 Sukupuoli: Tamma  

Rotu: Englantilainen täysiverinen

Säkäkorkeus: 164cm

Koulutustaso:Koulu Vaativa A,esteet 55cm

 hoitaja:?

Lady on kaunis tamma. Se on helppo ottaa kiinni laitumelta ja hoitaa, mutta satuloidessa se ei haluaisi kuolainta suuhunsa. Ei pullista satuloinnissa mahaansa. Lady saattaa ratsastaessa yrittää pysähtyä jos näkee ruohoa, ja yrittää syödä sitä. Muuten se on aika rauhallinen. Lady on hyvä kouluratsu, mutta arka esteillä ( varsinkin maastoradalla.) Lady on kiltti tamma.

 

 

hoito-ohjeet:

Rintaremmi esteratsastuksessa

Maastoon korvahuppu

 

 

 

 

 

 

Nimi:Gilda

lempinimi:Geea

  ikä:5v

sukupuoli: Tamma

rotu: Angloarabi

Säkäkorkeus: 162cm

Koulutustaso: esteet 95cm,koulu helppo B

hoitaja:Essi 

Geea on hyvä kokeneelle. Se vaikuttaa hoitaessa kiltiltä. Se tuuppii turvallaan hoitaessa. Satulaa se haluaa välttää, ja alkaa steppailla. Kuolain menee suuhun silti moitteitta. Maastossa se kiirehtii, mutta sillä on pehmeät askelajit. Se on aito estehevonen. Se tykkää isoista esteistä. Geea  saattaa silti kuumua esteilläkin. Geean mieleen ei kuulu kouluratsastus. Se on siitä tylsää, ja on siinä vaikea. Geea on vielä aika nuori.

 

 

Hoito-ohjeet:

Tarhataan ilman riimua

Esteillä jännnesuojat

 

 

 

Nimi:  Caramelli

lempinimi: Cara

  ikä:11v

 Sukupuoli: Tamma

 rotu: Shetlanninponi

Säkäkorkeus: 107cm

Koulutustaso: esteet 60cm, koulu helppo A

 Hoitaja:Saaga

Cara voi näyttää söpöltä,  helpolta ratsulta, jolle kaikki on lasten leikkiä. Mutta ei. Cara on kuin hienosteleva diiva. Se antaa silittää itseään hetken ja sitten yrittää näykkiä. Hoitaessa  se seisoo kiltisti paikoillaan. Satuloidessa se on taitava mahanpullistaja eikä aina halua kuolaimia suuhun. Ei haluaisi ratsastajaa selkään ja alkaa pyöriä satulaan nousussa. Ratsastaessa sekava. Välillä se haluaa mennä kovaa, joskun taas hitaasti. Mutta kyllä sen aina kuitenkin kuulolle saa.

 

 

ei hoito-ohjeita

 

 

  Nimi: Legenda

  Lempinimi: Leila

 ikä: 9v

 sukupuoli:tamma

rotu: Englantilainen täysiverinen

Säkäkorkeus:165cm

Koulutustaso: Koulu Grand Prix,esteet  90cm

Leila  on kuvankaunis tamma. Vaikka se on paljon isompi verrattuna vaikka shettikseen, se ei ole kovin vaikea. Koulussa se on haka, eikä kuumu paljon. Se saattaa vähän väliä hiukan  hermoilla ratsastaessa. Hoitaessa se pyörii joskus kuin väkkärä kun putsataan kaviot ja mahanalus. Muuten se on hoitaessa kiltti ja muulloinkin. Esteillä se pärjää hyvin ja menee maastossa reippaasti.

 

Hoito-ohjeet:

5 asteen pakkasella ulkoloimi

rankalla sateella sadeloimi

Esteillä rintaremmi

 

 

 

Nimi: Lea

 lempinimi: Ei ole

  ikä:7v

 sukupuoli: Tamma

rotu: Shetlanninponi

Säkäkorkeus:97cm

Koulutustaso: koulu helppo B,esteet 70cm

hoitaja: Iitu

Lea on kiltti ja söpö tamma ja on ainakin Klaran suosikki tallin hevosista. Se osaa koulua ja esteitä ja kuljettaa ratsastajaa kiltisti selässään kuin omaa varsaansa. Se puhaltaa usein hoitajaansa päin hellästi ja nauttii silittelystä. Lea ei edes pullista mahaansa kovin paljon ja kuolain menee helposti suuhun. Hellät avut ovat Lean mielestä ihania. Hoitaessa kiltti ja varma maastossa. Esteratsastuksessa se on hypännyt 20cm-70cm esteitä. 

 

 

Ei ole hoito-ohjeita

 

Nimi:  Tuulenpuuska

 lempinimi: Tuuli

  ikä:29v  

sukupuoli: Tamma

rotu: Shetlanninponi

Säkäkorkeus: 106cm

Koulutustaso: helppo B,esteet 35cm

hoitaja: ?

Tuuli on kiltti vaikka ei aina siltä näytäkkään. Se on herkkä ja sillä on ollut jo viisi varsaa ( kaksi varsaa on tosin annettu pois.) Tuuli on jo 29 vuotta, mutta on silti pirteä eläkeläinen. Tuulella on vähän voimattomat  jalat, joten sillä ei kannata ratsastaa rajusti esim. pitkä maastolenkki nopeassa laukassa.  Tuuli on hoitaessa kärsivällinen ja tottelevainen. Tuuli oli ennen Klaran poni ja Klara kilpaili sillä koulussa. Tuuli on perso ruualle. Joskus jos joku on lähellä sitä ruuan kanssa, se voi yhtäkkiä napata ruuan itselleen. Aina jos joku tulee antamaan toiselle hevoselle ruokaa ja Tuuli on lähellä, se änkeää oman turpansa tosi lähelle saadakseen ruuan. Tuulelle kaikki on helppoa ja hauskaa. Se kuitenkin inhoaa kovia apuja, niin että yrittää temppuilla ja pukittaa. Tuuli on pirteä pieni hevonen.Tuuli on ihan "kelpo" ratsu.

 

 

Hoito-ohjeet:

Käytetään turparemmittmiä suitsia

Nimi:Lenita

  lempinimi: Leea

 ikä: 10v

  sukupuoli: tamma

rotu: Connemaranponi

Säkäkorkeus: 140cm

Koulutustaso: esteet 90cm, koulu helppo C (osaa vähän Helppo B:en liikkeitä)

 hoitaja:Elli

 Lenita on Tuulen ensimmäinen varsa. Se on jo täysikasvuinen. Lenitan isä  Rany oli Connemaranponi. Lenita on loistava estehevonen.  Kouluhevoseksi Lenitasta ei ole. Vain todella taitava ratsastaja voi saada sen tekemään jotain helppoja koulujuttuja, ei muuta. Edes Essi ei saa sitä kouluratsuksi eikä Markokaan. Lenita on hypännyt jopa 90cm esteitä. Lenita kuvittelee joskus olevansa joku hienostelija ja katselee ylväästi eri suuntiin ja leikkii säikkyä. Leea on helppo saada laitumelta kiinni. Se ei haluaisi että sen kavioita puhdistettaisiin mutta muuten hoitaminen on helppoa. Leealla voi kyllä käydä hyvin maastossakin.

 

 

Nimi: Lina Flower

 lempinimi: Lina

 ikä:8v

  sukupuoli: tamma

rotu: Connemaranponi

Säkäkorkeus:140cm

Koulutustaso: Koulu vaativa A,esteet 50cm

Hoitaja:?

Lina on Tuulen toinen varsa ja siis Lenitan sisko. Se  on loistava kouluhevonen. Se on kaunis ja sillä on pehmeä ravi ja askeleet. Lina ymmärtää aina apuja ja on tottelevainen. Lina on reipas ja sitä voi olla vaikea pitää käynnissä. Se osaa hypätä pieniä esteitä esim. 50cm esteitä. Lina nauttii harjauksesta ja silittelystä. Se on pomminvarma maastossa ja sen karvakaan ei värähtäisi, vaikka sen edessä seisoisi 10 leijonaa. Lina oli jo varsana vähän villi, ja hyppeli kovasti emänsä Tuulen ympärillä ja yritti aina saada vauhtia muihin poneihin. Lina on huippu kouluhevonen. Essi aikoo pian kilpailla sillä. Linakin on jo täysikasvuinen.

 

 

Hoito- ohjeet:

Maastossa  ja koulussa martingaali

 

             Nimi: Eerika

lempinimi: Erika

 sukupuoli: tamma

rotu: Eestinhevonen

Säkäkorkeus:159cm

Koulutustaso: Koulu vaativa A,esteitä ei ole hypätty

Luonne:  Erika on herkkä, mutta kiltti. Hoitaessa Erika nauttii harjauksesta, kaviot nousevat parilla yrityksellä. Tamma tykkää rapsutuksista ja taputuksista, ja herkuista, totta kai! Suitsiessa erika heiluttelee päätään ja ei halua kuolaimia suuhun. Mutta kyllä ne kuolaimet suuhun menevät jossain vaiheessa. Erika ei pullistele satulavyön kanssa, on satulan kanssa ihan nätisti. Tamma on ratsastaessa herkkä suustaan. Pitää olla pehmeä käsi, siitä se tykkää. Erikalla on tasainen laukka.Esteillä hyvin arka,pudottelee puomeja ja kieltäytyy.Pelko johtuu luultavasti siitä,että sitä oli entisellä omistajalla koulutettu esteille raipalla,sitä oli lyöty ja sille oli huudettu.Kerrran se loukkasi jalkansa esteillä huonon alastulon takia,ja nyt hevosparka pelkää niitä kuollakseen.Hoitajan täytyy olla ymmärtäväinen  ja kärsivällinen. Koulussa mahtava,ihanat liikkeet.

 

Ei hoito-ohjeita

 

Nimi: Metsämaan Alissa

Lempinimi: Alissa

Rotu: Risteytyshevonen

Sukupuoli: Tamma

Emä: Sunrise isä:Spirit ( ostettu metsamaa. suntuubi.com)

Kasvattaja: Metsämaan talli

Hoitaja:?

Luonne: Alissa on nokkela heppa. Se keimailee oreille parhaansa mukaan, ja tyttö osaakin olla oikein mukava. Rakastaa heppanamuja, rapsutuksia ja uuden oppimista.

Alissa seisoo paikoillaan harjauksen ajan. Tykkää hellimisestä. Ei tarvitse sitoa kiinni. Kaviot kuienkin eivät heti nouse, mutta pienen maanittelun jälkeen kyllä.  Satula menee nätisti selkään,ja myös suitset.

 

Alissa on herkkää avuille. Kun vain hipaiset kylkiä, on heppa jo lähtenyt haluamaasi askelajiin. Tykkää vauhdista, mutta tammasen saa kyllä helposti kuulollle, ja Alissa osaa kyllä ottaa rennosti. Kouluhevosena loistava, piaffet, väistöt, piruetit ja laukanvaihdot menee hyvin. Esteilläkin osaaa hyvin, tosin  kiihdyttää vautia pyytämättäkin. maastossa ei maastovarma, säpsyy ja säikkyy.

 

 

 

Ei hoito-ohjeita

Nimi: Sweet Marianna

Lempinimi: Marianna, Sweet, Mari

sukupuoli: tamma

ikä:12v

rotu: Hannoverinhevonen

Säkäkorkeus:169cm

Koulutustaso:Koulu Grand Prix,esteet 125cm

Hoitaja:?

Luonne: Mari on  entinen kilparatsu. Osaava ja kiltti!

Hoitaessa Mari sählää parhaansa mukaan, mutta ei näyki, potki tai pure. Tykkää rapsutuksesta ja herkkuja rakastaa! Kaviot eivät heti nouse, pari kertaa joutuu nostamaan. Satula menee nätisti selkään, Ja satulavyön kiristäessä harvoin pullistelee. Suitsien laitossa ei ole KOSKAAN mitään ongelmaa. Taluttaessa kävelee kiltisti vierellä.

Ratsastaessa rauhallinen! Ei tee mitään tyhmyyksiä.Esteillä joskus laiskottelee, mutta muuten kuuntelee apuja tarkasti ja tekee, mitä pyydetään. Taitava.Kouluratsastuksessa osaava ja kiltti. Voi hyvin antaa aloittelijallekkin, jokseenkin tamma on kyllä aika iso... Maastossa  pomminvarma.

 

 

Hoito-ohjeet:

Etujalkoihin hivutussuojat ja vatsapanssari estetunnilla

koulussa saa käyttää kankisuitsia jos haluaa

 

 

Nimi: Sumuniityn Milla

Lempinimi: Milla

Ikä: 15v

Rotu: Shetlanninponi

Säkäkorkeus: 107cm

Koulutustaso: koulu Helppo A,esteet 40cm

Milla on kiltti ja söpö ponitamma.

Hoitaessa Milla kutiaa kovasti,jonka takia hirnahtelee ja pomppii kui jojo ympäriinsä. Kannattaa sitoa kiinni! Talutuksessa kävelee kiltisti,ja tarhasta saa kiinni pienellä lahjomisella. Tarhassa tamma onnistu usein telomaan etusiaan ( en tiedä syytä), joten niihin tarvitaan suojat.

Satuloidessa pullistelee kovasti. Muuten käyttämytyy " hyvän ja sivistuyneen rouvan tavoin". Suitsinnassa ei ole mitään ongelmaa.

Ratsastaessa kiltti! Tekee mitä ratsastaja haluaa ja on helppo ratsastaessa. Ei kuumu,ei pukittele. Maastossa kuitenkin herää, ja on yhtä virkeä kuin kaikki muutki. Silloin Milla alkaa ryntäillä,on innokas ja ja saaattaa suuttuessaan yltyä pukkisarjaan.

 

 

Hoito-ohjeet:

All inn one suojat etujalkoihin tarhaan

 

 

Millan kuva: SM,AK

 

 

 

 

 

Nimi:Lovely  Chestnut

Ikä:8v

Lempinimi:Kastanja

Rotu: Mustangi

säkäkorkeus:143cm

Koulutustaso:koulu  helppo B,esteet 120cm

"Ihana Kastanja",tutummin Kastanja,on tallin ainoa mustangi.

Hoittaessa Kastanja pomppii ja hirnuu,joten kantsii laittaa kiinni. Kavioden puhdistamisesta ei oikein tule mitään.¨Taluttaessa  tempoo ja riuhtoo narua.

Varustaessa kiltti,mutta kuolain ei mene MILLÄÄN suuhun!

Ratsastaessa Kastanja testaa ratsastajaansa. Ensin on tahmea kuin toffee, kävelee turpa korkealla,pöyhistelee oreille ja liikkuu kankeasti.  Saattaa pukitella ja yrittää nousta pystyyn. Kun ratsastaja on määrätietoinen ja ei anna tamman temppuilla,siitä kuoriutuu upea ja kiva hevonen. Se on painotettu esteille,joten se rakastaa niitä ja ei koskaan temppuile. Jos kuitenkin ratsastaja epäröi ihan pikkuisenkiin verran,Kastanja muuttuu taas hankalaksi ja kieltäytyy.Se toimivuus esteillä riippuu siis siitä,kuinka paljon ratsataja luottaa itseensä. Koulussa Kastanjalla on samat periaaatteet  kuin esteratsastuskessakin.Koulua ei ole Kastanjalla vielä kovin paljon menty. Maastossa rauhallinen,ei säiky mitään.

 

 

 

 

Hoito-ohjeet:

10 asteen pakksella ulkoloimi

 

 

Nimi: -

Kutsumanimi: Hofur

Rotu: Islanninhevonen

Käyttö: Yleisratsu

Säkä: 138 cm

Syntynyt: 11.12.2005, 11 vuotta

Entinen omistaja: Eliza,talli4kaviota

Skp: Tamma

Ko HeB /Re 60 cm

Hoitaessa Hofur on kiltti kuin mikä. Kaikki hoitotoimenpiteet aina kavioiden putsauksesta varusteiden laittamiseen sujuu ilman ongelmia. Tosin tarhasta/laitumelta haettaessa lähtee yleensä karkuun sitä, joka yrittää ottaa tamman kiinni.

Ratsastaessa tamma on eteenpäinpyrkivä, Hofuria saa pidättää melko voimakkaasti. Hofur on opetettu raville ja kevennys tapahtuu yhtä nopeasti kuin shetlanninponilla. Maastossa saa olla tarkkana, ettei tamma lähde käsistä. Kouluratsastus ei ole tamman vahvinta alaa, sujuu jotenkuten. Esteillä taas mennään melko kovaa.

Muuta: Tarvittaessa vahvempi kuolain.

Hoitaja: ?

Kuva: Alan Krakauer

 

 

 

 

Nimi:Anniina 

Lempinimi: Anna

Rotu: Connemaranponi

Säkäkorkeus: 140cm

Skp: Tamma

Ikä: 15v

Koulutustaso: esteet 100cm, koulu helppo A

Anna on jo aika vanha tamma, mutta sitäkin innokkaampi. Sillä on kilpailtu aikaisemmin menestyksekkäästi, Anna on todellinen rusettihai!

Hoitaessa ja talutaessa ihana ja kiltti.

Ratsastaessa unelma,tottelevainen. Koulussa hyvä ja esteillä reipas,joskin puolipidätteitä saa tehdä runsaasti. Maastossa se on kuitenkin säikky ja arka. Pelkää vesilammikoita.

 

 

 

 

 

 

kuvat: Ransu.kuvat.fi  ja lasikuu.net/ vapaasti , AK ja Pixabay

Ulkoasu © AK 

©2019 Sumuniityn virtuaalitalli - suntuubi.com